Ta nejchutnější káva udělána v kávovaru french press

Není žádným tajemstvím, že lidé milují kávu. Můžete si pochutnat na espressu, cappuccinu s příchutí lískových ořechů či vanilky. Káva se stala uměním. Původně pouze baristé věděli ,jak připravit šálek kávy s jemnou příchutí, ale díky nejnovějším strojům, které se prodávají všude v obchodních domech, může průměrný člověk připravit šálek kávy hodnou krále.

Kupodivu, kvůli dostupným vylepšením, existuje mnoho různých receptů, jak získat ten nejlepší šálek kávy. Jedním z největších rozhodnutí bude, zda použít odkapávač na kávu nebo kávovar french press.

Ve skutečnosti jsou oba tyto stroje užitečné v různých aplikacích. Rozdíl spočívá v tom, jaký typ člověka jste, jaké jsou vaše životní návyky a jak chcete, aby vaše káva chutnala.

Něco z historie

Kávovar byl patentován milánským designérem Attilio Calimanim v roce 1929. Prošel několika úpravami designu prostřednictvím Faliera Bondaniniho, který patentoval svou vlastní verzi v roce 1958 a začal ji vyrábět ve francouzském klarinetové závodě s názvem Martin SA pod značkou Melior. Pak se začal používat v celé Evropě a později v Americe.

Znalci kávy budou přísahat, že french press udělá tu nejlepší kávu. Tento stroj je skutečně jednoduchý. Skládá se ze skla nebo z nerezavějící nádoby s rukojetí, z nerezavějící oceli z válcové části blízko vrchu a ocelového krytu s jednoduchým pohyblivým pístem. Lidé, kteří nejsou obeznámeni s tímto výrobkem, si ho mohou zaměnit za konvici.

Lahodná chuť

Tento stroj se používá tak, že se kávová sedlina umístí do spodní části nádoby, namočí se horkou vodou a pak se pomalu stlačí píst. Píst tlačí mletou kávu tak, aby nekončila ve finálním šálku. Další výraznou výhodou kávovaru french press je to, že si z kávové sedliny zachovává více přírodních olejů. Většina lidí souhlasí s tím, že oleje dávají kávě lepší chuť. Protože francouzský lis nepoužívá filtr jako odkapávající stroj, robustní přírodní aroma kávového základu se neodfiltruje.

Jednou z dalších zřetelných výhod tohoto kávovaru, která se často nezmiňuje, je její přenositelnost. Je to jednoduchá nádobka, která nemá elektrické připojení a je dost malá na to, aby se mohla umístit a přepravit v turistické tašce. Voda se dá ohřát přes oheň a nalít do kávovaru.