Zmrzlinu si udělejte domácí, je to jednoduché

Zastavit u nejbližšího stánku se zmrzlinou a objednat si točenou pochoutku do kornoutu nebo s sebou domů je sice snadné, ale nikdy úplně přesně nevíte, co vlastně jíte. Domácí zmrzlina je naopak zárukou toho, že máte přesnou představu o všech použitých ingrediencích. Její příprava nemusí být nijak složitá.

Trochu času zabere čekání, až v mrazáku zmrzlina ztuhne, ale rozhodně stojí za to si na ni počkat. Navíc můžete udělat zmrzliny více a mít ji tak kdykoli po ruce. Domácí zmrzlina bude vždy lepší než ta kupovaná, především díky použitým surovinám. Do té své si dáme jen to nejlepší, zatímco kupovaná zmrzlina je často plná cukru, barviv a konzervantů. Pro přípravu zmrzliny nepotřebujete mnoho surovin, nejdůležitější je ovoce a kokosový krém Kulau, který seženete na www.puritas.cz. Víc už není potřeba, jen trochu práce a trpělivosti.

Do zmrzliny je potřeba především ovoce, které určuje její chuť. Pravá domácí zmrzlina je především o čerstvém ovoci, což v letní sezóně nebývá problém. Vybírejte téměř přezrálé kusy, sladké a plné šťávy. Vyhněte se nezralým plodům, mají málo cukru a mohou být i kyselé, což pro zmrzlinu není žádoucí. Děti mají rády sladké a tak buďte pečiví už při výběru surovin. Pečlivě je omyjte a nakrájejte na menší kousky. Množství asi jednoho hrnku vložte do mixéru společně se dvěma lžícemi kokosového krému, můžete přidat šťávu z půlky citrónu. Ideální je, pokud mají všechny suroviny stejnou teplotu, pak se při mixování nejlépe spojí a výsledná směs bude mít perfektní konzistenci. Směs pak vložte do forem nebo nalijte do větší misky a nechte zmrazit.

Udělejte svým dětem i sobě radost, dopřejte si domácí zmrzlinu plnou zdravých surovin a skvělé chuti. Kokosový krém je zdravější a chutnější než klasický jogurt a bude se vám s ním i lépe pracovat.